SZINHAZONLINE - Tóth Berta beszélgetett az online próbákról Száger Zsuzsával

https://szinhaz.online/miert-lett-r-ur-amokfuto/?fbclid=IwAR07r1zAVlAd3dSl_O8D63fMzBaxrqOtWIIYrqXOF4PR2aTa32cOlSFuWr0

MIÉRT LETT R. ÚR ÁMOKFUTÓ? – ONLINE PRÓBÁL A KV TÁRSULAT

2020. március 24., kedd 09:46
R.W. Fassbinder születésének 75. évfordulója alkalmából a Goethe Intézet támogatásával mutatja be a KV Társulat a R.W. Fassbinder és Michael Fengler forgatókönyvén alapuló művet.
rúr online próba
A KV Társulat új előadása a HPS KultSzalon lakásszínházi terében vizsgálja, hogyan válnak a banális hétköznapok személyes pokollá.
Ördög Tamás, Száger Zsuzsanna / Fotó: Kovács Judit Juju
Ajánló a darab elé:

R. úrnak van felesége és gyereke, a családjának van lakása és autója. R. úr a legjobb tudása szerint végzi a munkáját, és minden tőle telhetőt megtesz a családjáért. R. úr szeret nosztalgiázni a régi barátaival, szeret romantikus dalokat hallgatni a feleségével, és szívesen segít a fiának a tanulásban. R. úr igazán elégedett lehet az életével. Csak az a baj, hogy egyesek olykor nem engedik neki.
Schnabel Zita / Fotó: Kovács Judit Juju
Fassbinder művészetéről:

„…Fassbinder tudott ilyen filmeket csinálni: minden rettenetesen kínos és gusztustalan bennük, a hős undorító, kínos nézni is, na de micsoda fájdalmakat él át?! (…) Rettenet, hogy mi zajlik belül az emberben, amiből kívül semmi nem látszik” – írta az alkotóról El Kazovszkij.
Messaudi Emina, Urbanovits Krisztina / Fotó: Kovács Judit Juju
A bemutató kitűzött időpontja: április 17 volt. Ez a jelen válsághelyzetben nem valósul meg. A társulat azonban nem adja fel! Zajlanak az online próbák, amelyekről hamarosan tudósítanak. És készen állnak arra, hogy amint a helyzet normalizálódik és újra játszanak a színházak R. úr felkavaró története a nézők elé kerüljön.
Dankó István / Fotó: Kovács Judit Juju
Közreműködők: Dankó István, Messaudi Emina, Major Erik e.h., Mátray László, Ördög Tamás, Stork Natasa, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina
Fordító és Dramaturg: Bíró Bence
Látvány: Schnabel Zita
Rendező: Ördög Tamás
Rendezőasszisztens: Molnár DávidMárk
A társulat a Színházi Világnapra meglepetéssel készül!
Facebook oldalukat itt követhetik.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések