JÖÖÖÖN!!!! KVTársulat/E-Mancik: Gyerek-kell projekt

 


O. Horváth Sári Lenni vagy nem c.  művének közös bemutatója kapcsán álmodott meg a 2 női társulat egy eseménysorozatot anyasággal, gyermekvállalással kapcsolatban.  A Lenni vagy nem című díjnyertes művet Widder Kristóf rendezte és a Jurányi Inkubátorházban játsszák nagy sikerrel január óta. A darab hét nő és egy férfi szövevényes kapcsolati hálóját tárja elénk, amelyben így, vagy úgy, de minden szálon felmerül a gyermekvállalás kérdése.

 








A két társulat úgy döntött, hogy a darab által felvetett problémákat érdemes lenne tovább boncolgatni szélesebb társadalmi réteget megszólítva, párbeszédet generálva, egyesítve a színház, a képzőművészet és a vitafórumok nyelvét.
A világon minden ember életének részét képezi, így vagy úgy, a gyerekvállalás kérdése. A hazai társadalmi környezetet is intenzíven foglakoztatja ez a probléma. A kérdésre adott válaszok nagymértékben függenek szociokulturális háttértől, világnézettől, politikai
irányultságtól. A projekt szándéka a probléma mélyére ásni és különböző szempontokat figyelembe véve, őszintén, tabuk nélkül beszélni arról, hogy mit jelent ma Magyarországon gyereket szülni, illetve nem szülni.
A szervezők fontosnak tartják, hogy mindegyik témakört a lehető legérzékenyebben járják körül, teret adva a legkülönbözőbb, akár szögesen ellentétes véleményeknek is, kíváncsian, nem foglalva állást.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések