Gyerek-kell projekt 2.3 - beszélgetés a gyermektelenségről - ONLINE a Jurányi FB oldalán!

 https://www.facebook.com/107248704105895/videos/729578167992741


Mi, a KV Társulat és az E-Mancik Színházi Manufaktúra álmodtunk egy nagyot, és létrehoztunk egy eseménysorozatot, hogy a Lenni vagy nem című előadásban felmerülő kérdéseket tovább boncolgassuk. Ez lett a Gyerek-kell projekt.
Kicsit máshogy, kicsit máshol képzeltük eredetileg, mint ahogy a pandémia miatt meg tudott valósulni. De nagyon büszkék vagyunk rá!
És most elérkezünk az utolsó részhez: 3. beszélgetés. A téma ezúttal: a gyermektelenség
"...Sok olyan nő vágyik saját gyerekre, akinek nem adatik meg a lehetőség, vagy nagyon meg kell küzdenie érte, vagy sajnos örökre le kell mondania róla. De vajon milyen motivációk vezetnek ahhoz, hogy valaki nem akar gyereket? Milyen személyiségnek kell lenni, hogy valaki a tudatos gyerektelenség mellet döntsön? Mennyire változhat meg egy ilyen szándék? Milyen az általános társadalmi megítélése az ilyen embernek; milyen, ha egyedülálló nő és ha egyedülálló férfi? És mi a reakció arra, ha egy pár nem akar gyereket? Leírható-e egy ember a reprodukciós képessége által, vagyis azáltal, hogy szült vagy nem szült? Mit tudsz meg róla, mint emberről azalapján a tény alapján, hogy van gyereke?" 
Meghívott vendégek: Kiss Judit Ágnes, (költő, író) Rácz Laura Rebecca (kulturális újságíró), Szalma Ivette (Phd, Társadalomtudományi Kutatóközpont)
Moderátor: Gyárfás Dorka, újságíró
Az esemény követhető: a Jurányi FB oldalán és a Lenni vagy nem FB oldalán


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések