Kiállok magamért - felvétel és fotós próba

 A fotókat az egyik interjúalanyunk, Valczer Hajni készítette...



























Foto: Valczer Hajni
„Nem tudom, hogy mi volt a titkom. Én nem is akarok ezen gondolkozni. Legyen valami, amit nagyon szeret csinálni, amiért úgy érzi, hogy érdemes küzdeni.”
Valczer Hajni, sajtófotós. Hajninak nemzetközileg elismert képei is vannak, amelyeket az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága 2016-ban állított ki.
"Én mindig azt szoktam mondani, hogy az intézet egy szelete az életednek, meghatározó, meghatároz, és végigkísér, de ha nem ugródeszkaként tekintesz rá, akkor b@szhatod."
Osváth Zsolti – a ZSHOW time Youtube csatorna szerkesztője, műsorvezetője. Megszólalásaival igyekszik valódi értéket közvetíteni, és nem tagadja, hogy honnan indult.
5 éve játsszuk Kiállok érted című előadásunkat, amely a prostituálttá válás, az emberkereskedelem és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja. Az előadást és a hozzá kapcsolódó foglalkozást gyermekotthonokban élő fiataloknak játsszuk a bemutató óta.
Az 5 év alatt elhangzott történetek, amiket a fiatalok megosztottak velünk inspiráltak bennünket arra, hogy fontos lenne az otthonban felnőtt fiatalokat bíztatni és pozitív példákat adni nekik.
Így született meg a Kiállok magamért projekt a KV Társulat, a Láthatáron Csoport és a KuglerArt Szalon hármas koprodukciójában.
Olyan gyermekotthonokban felnőtt személyeket kerestünk fel, akik ma sikeres, példaértékű életet élnek, és történetük mindenki számára motiváló lehet. 11 fantasztikus emberrel készítettünk mélyinterjút, és ezekből egyelőre ötöt felhasználva írtuk meg a dokumentumszínházi előadásunk szövegkönyvét. Ez a valós dokumentumokon, élettörténeteken alapuló felolvasószínházi ősbemutató a projekt első állomása, a felvétel a KuglerArt Szalonban készítjült.

A felvételből készülő stream előadás online lesz megtekinthető FEBRUÁR 26. este 8 órától FEBRUÁR 28. este 8 óráig a KV Társulat és a Láthatáron Csoport YouTube csatornáin.
Az előadást követően február 28-án vasárnap, 20:30-tól élő zoom beszélgetésre hívjuk az érdeklődőket, ahol először az alkotók mesélnek a projekt létrejöttéről, majd kinyitjuk a beszélgetést az érdeklődőknek és kíváncsian várjuk az elhangzott témával kapcsolatos hozzászólásokat, meglátásokat, egyéni tapasztalatokat.
Szakmai konzulens: Kőszegi Edit
Dramaturg: Urbanovits Krisztina
Játsszák: Feuer Yvette, Háda Fruzsina, Kőszegi Judit, Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina
A produkció létrejöttét az NKA és a SIN Kulturális Központ támogatta

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések