Október 26 - Gyerek-kell 2.2 - beszélgetés az örökbefogadásról ONLINE - Magvető Café FB oldalán

 


"...Mik az örökbefogadás lehetőségei ma Magyarországon egyedülállóként, gyermektelen párkapcsolatban élőként, illetve azonosnemű párként? Mi az örökbefogadáshoz vezető tipikus út? Gyermektelen párok esetében a mesterséges megtermékenyítés kudarcai után hogyan lehet megőrizni a párkapcsolat összetartó erejét, mennyire őrli fel a kapcsolatot? Milyen segítséget kapnak a társadalomtól? Milyen felkészítési formák vannak? Az örökbefogadás nehezített terepei: meleg párok, illetve egyedülálló szülők. Van-e esély, milyen kiskapuk vannak? Milyen extra nehézségekkel kell megküzdeni, milyen társadalmi előítéletekkel kell szembenézniük? A gyermek identitáskeresésében hátrányt jelent-e, hogy meleg, vagy egyedülálló szülő neveli?"
Meghívott vendégek: Bogár Zsuzsa (pszichológus, család-terapeuta), Pál Márton-Hanol Ádám (örökbefogadó szülők) Tompa Andrea –Szarka Zoltán ( örökbefogadó szülők)
Moderátor: Gyárfás Dorka, újságíró

„…Egy ablakból nézem, ahogy egy rakat gyerek rohangál a játékok között. Ha bedobnék egy zacskó gumicukrot, mind rávetné magát. Megtetszik egy kislány, de ő már foglalt. Pistikét ajánlják. Nézem, és megpróbálom elképzelni, ahogy oviba viszem, ahogy felvételizik, ahogy majd elmondom neki, hogy Pistike, nem baszunk ám meg mindenkit úton útfélen, tisztelet Pistike, tisztelet. Miközben nézem Pistikét, csak arra a kislányra tudok gondolni. Nem megy. Sajnálom Pistike…” (O.Horváth Sári: Lenni vagy nem)
A KVTársulat és az E-Mancik Színházi Manufaktúra O. Horváth Sári Lenni vagy nem című művének közös bemutatója kapcsán álmodott meg egy eseménysorozatot anyasággal, gyermekvállalással kapcsolatban. A Gyerek-kell projekt keretében nagyszabású őszi eseménysorozatot terveztek kiállítással, közönségtalálkozóval és tematikus beszélgetésekkel. Most a beszélgetéssorozat 2.2 estéjén a téma az örökbefogadás lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések